Programoversikt
Dag 1. Avreise fra Skandinavia.
Dag 2. Reisen fortsetter. Flybytte før fortsatt reise østover mot New Zealand.
Dag 3. Ankomst New Zealand. Vi ankommer Auckland tidlig på morgenen. Innsjekk på hotellet, frokost og tid til å hvile og anpasse seg til tidsforskjellen....
Dag 4. Byvandring og lunsjcruise. Auckland ligger vakkert til ved havet på Nordøya, mellom det Tasmanske havet og Stillehavet. Det er New Zealands største...
Dag 5. Vinsmaking på Waiheke Island. På formiddagen tar vi ferjen over Haurakibukten til den vakre øya Waiheke. Reisen tar 45 minutter. På Waiheke råder...
Dag 6. Lysormer og vulkaner. Tidlig avreise fra Auckland for å reise til Rotorua som var urbefolkningens, maoriernes, hovedstad. Byen ligger i ett geotermiskt...
Dag 7. Varme kilder i Rotorua. I dag skal vi utforske de spektakulære naturfenomener som tiltrekker seg besøkere til vulkandalen Waimangu. Dalen ble skapt...
Dag 8.Fly til Wellington. I dag skal vi forflytte oss til hovedstaden Wellington. Vi fly fra Rotorua og har ettermiddag og kveld ledig. Wellington er blant...
Dag 9. Cooksundet og vingårder i verdensklasse i Marlborough. Det er på tide å forlate Nordøya, og vi tar morgenfergen over sundet som er oppkalt etter...
Dag 10. Abel Tasman National Park. Byen Nelson er oppkalt etter den berømte admiralen, og ligger langs kysten med Tasman Bay i front og høye fjell bak....
Dag 11. Pannekakeklipper og blåsehull langs vestkysten. Vi fortsetter sørover mot Punakaiki langs den dramatiske kystlinjen der klippene har erodert og...
Dag 12. Isbreen Franz Josef. Dagens mål er landsbyen Franz Josef i Westland National Park, utgangspunkt for utflukter til de unike isbreene Fox og Franz...
Dag 13. Lake Matheson og Haastpasset. Vi forlater Franz Josef og tar veien sørover mot Fox breen, som ligger på 2600 meters høyde, og som kan ses på klare...
Dag 14. Via Queenstown til Te Anau. Vi forlater Wanaka i løpet av formiddagen, og første stoppet er i den lille byen Cromwell. Her har man restaurert og...
Dag 15. Cruice gjennom storslagen natur i Milford Sound. Vi forlater Te Anau og reiser til et av verdens mest naturskjønne områder, Milford Sound ved den...
Dag 16. Eventyrbyen Queenstown. En dag uten program, på egen hånd. Queenstown er New Zealands eventyrby nummer en, og tilbyr alt man kan begjære i form...
Dag 17. Hjemreise. Hjemreise til Skandinavia via Sydney og Doha. For de som ønsker et par dager med sol og bad etter reisen foreslår vi en forlengning fra...
Dag 18. Hjemkomst. Tilbake til Skandinavia på formiddagen.
Dag 1. Avreise fra Skandinavia.
Dag 2. Reisen fortsetter.
Flybytte før fortsatt reise østover mot New Zealand.
Dag 3. Ankomst New Zealand.
Vi ankommer Auckland tidlig på morgenen. Innsjekk på hotellet, frokost og tid til å hvile og anpasse seg til tidsforskjellen. På kvelden spaserer vi til sørlige halvkules høyeste bygning, det 328 meter høye Sky Tower. Vi nyter av utsikten og spiser velkomstmiddag på Restaurant Orbit, 190 meter over bakken og med en fantastisk utsikt.
Dag 4. Byvandring og lunsjcruise.
Auckland ligger vakkert til ved havet på Nordøya, mellom det Tasmanske havet og Stillehavet. Det er New Zealands største by, og har blitt bygd på vulkansk mark. Miljøet er marint, og det store antallet fritidsbåter gjør at byen kalles City of Sails på folkemunne. Auckland har to ganger stått som vertskap for den velkjente seilekonkurranse Americas Cup, og fra Harbour Bridge ser vi innløpet ved Waitemata Harbour og Americas Cup-landsbyen. Turen går langs The Golden Mile på Queens Street, forbi universitetsområdet og byens historiske bygninger. På Auckland War Memorial museum blir vi fortalt historien om landet og dets folk. I tid for lunsj går vi ombord på yachten Pride of Auckland, og spiser en god piknik lunsj mens vi cruiser i "City of Sails" havneområdet. Vi spaserer tilbake til hotellet fra kaien. Kvelden er ledig til å utforske Auckland på egen hand.
Dag 5. Vinsmaking på Waiheke Island.
På formiddagen tar vi ferjen over Haurakibukten til den vakre øya Waiheke. Reisen tar 45 minutter. På Waiheke råder et herlig, subtropisk klima og det finnes både sandstrender og bortgjemte små viker med smaragdgrønt vann. Det er et perfekt miljø for dyrking av vin og olivenolje av ypperste klasse. År 1981 grunnla Stephen White vingården Stonyridge, og året etter ble de første vinstokkene plantet. 1987 ble det røde vinet Stonyridge Larose lansert, og man ble kjent i hele vinverden for sin høye kvalitet. Vi får smake gårdens viner, og spiser lunsj blant vinrankene. På Ranighoua Estate får vi et innblikk i den fort voksende olivoljeindustrien. Kvelden på egen hånd i Auckland.
Dag 6. Lysormer og vulkaner.
Tidlig avreise fra Auckland for å reise til Rotorua som var urbefolkningens, maoriernes, hovedstad. Byen ligger i ett geotermiskt område full av varme kilder og geysirer som spruter opp damp. På veien besøker vi de omtalte kalkstensgrottene Waitomo Caves der tusentalls lysormer lyser opp de spektakulære formasjonene av stalaktiter og stalagmiter inne i Glow Worm Cave. Etter en god lunsj hos Benn og Leonie på gårdens Roselands Restaurant, fortsetter reisen til byen Rotorua der det blir en kort orienteringstur. Kvelden på egen hånd.
Dag 7. Varme kilder i Rotorua.
I dag skal vi utforske de spektakulære naturfenomener som tiltrekker seg besøkere til vulkandalen Waimangu. Dalen ble skapt 1886 da fjellet Taraweera hadde et utbrudd som delte fjellet i to deler, og etterlot syv krater. Inne i naturparken Wai-o-tapu Thermal Wonderland spaserer vi blant fargerike varme kilder, krater, geysier og vi får se Lady Knox Geyser ha et utbrudd. I de kalde vannene i Rainbow Springs Park svømmer ulike sorter foreller, og i parken pleies nasjonalsymbolet- kivifuglen. Lunsj på egen hånd i parken. På Roturoa Museum of Art and History fortelles det om den rike kulturarven i regionen. Tidlig på kvelden blir vi hentet av medlemmer i Tamaki Maori Village og som tar oss til sin leir. Maorierna er landets urbefolkning, og blant sprakende eld og med sine spektakulære ansikt- og kroppsmalinger, opptrer de med sin rytmiske og suggestiva musikk, sanger og danser. Alt dette mens vi serveres et tradisjonellt hangimåltid.
Dag 8.Fly til Wellington.
I dag skal vi forflytte oss til hovedstaden Wellington. Vi fly fra Rotorua og har ettermiddag og kveld ledig. Wellington er blant annet kjent for et rikt utvalg av barer, restauranger og underholdning.
Dag 9. Cooksundet og vingårder i verdensklasse i Marlborough.
Det er på tide å forlate Nordøya, og vi tar morgenfergen over sundet som er oppkalt etter James Cook som kom til New Zealand 1769. Fergen går gjennom det historiske sundet Queen Charlotte og legger til i havnebyen Picton på Sørøya. Derfra er det ikke langt til New Zealands mest velkjente vindistrikt, Marlborough, der noen av verdens fremste sauvignon blanc-viner framstilles. Det blir lunsj og vinsmaking på Wither Hills Winery i Wairau Valley, sentrum for den moderne vinodlingen i Marlborough. De varme og lange dagene og de svale nettene gjør at druene modner langsomt, noe som gir en intens frukt og naturlig høy syre i vinene. Reisen går videre til den hyggelige byen Nelson ved nordkysten, der vi bor to netter. Kveld på egen hånd.
Dag 10. Abel Tasman National Park.
Byen Nelson er oppkalt etter den berømte admiralen, og ligger langs kysten med Tasman Bay i front og høye fjell bak. Det vakre klimaet har tiltrukket seg et stort antall håndverkere, blant annet de svenske glasskunstnere Ola Og Maria Höglund som har sine røtter i Orrefors og Kosta Boda. Dagen er viet et cruice i nasjonalparkens klare, turkisblå vann. Fra Kaiteriteri går båten forbi gylne palmekledde strender og granitklipper som har blitt formet av havets bølger. Vi gjør et stopp på Medlands Beach, og vandrer deler av en av de mange populære stiene. Dagens pikniklunsj spiser vi i parken. Vi er tilbake på hotellet sent på ettermiddagen, og kvelden tilbringes på egen hånd.
Dag 11. Pannekakeklipper og blåsehull langs vestkysten.
Vi fortsetter sørover mot Punakaiki langs den dramatiske kystlinjen der klippene har erodert og blitt presset sammen av vær og vind til det merkelige kalklandskapet, som kalles Pancake Rocks. Her og der er det dannet geysirlignende åpninger i marken der tidevannet slenger ut vannmasser og danner de kjente blåsehullene. Jade er et material som har spilt en stor rolle historisk i den maoriske kulturen, som framfor alt har blitt oppdaget her på Sørøya. Vakre smykker og kunstverk som er skapt i jade ser vi i byen Greymouth, i tillegg til det lokale ølbryggeriet. Etter dette stoppet tar vi oss til Hokitika der vi overnatter. Totalt cirka fem timers kjøring.
Dag 12. Isbreen Franz Josef.
Dagens mål er landsbyen Franz Josef i Westland National Park, utgangspunkt for utflukter til de unike isbreene Fox og Franz Josef. Vi går en kortere strekning gjennom et skogsparti fram til den tidvis steinete og tørrlagte elvebunnen som leder oss fram til utsiktspunktet av isbreen med samme navn. Planen er å nå hotellet i Franz Josef rundt lunsj, og ettermiddagen tilbringes på egen hånd. Man kan gjøre ulike utflukter om man vil. For eksempel en helikoptertur opp til isbreen der man kan vandre på den om været tillater det. Totalt cirka 2 timers kjøring.
Dag 13. Lake Matheson og Haastpasset.
Vi forlater Franz Josef og tar veien sørover mot Fox breen, som ligger på 2600 meters høyde, og som kan ses på klare dager. Vi tar en spasertur på formiddagen gjennom trollskogen langs den fantastisk vakre innsjøen Lake Matheson. Her kan vi se Mount Cooks og Mount Tasmans fjelltopper speile seg i vannet. Reisen fortsetter gjennom alpelandskapet ned til Haast på vestkysten. Her venter en god buffelunsj. Vi tar oss over Haastpasset, og reisen byr tidvis på en ubeskrivelig vakker utsikt før vi når Wanaka. Totalt cirka fire timers kjøring.
Dag 14. Via Queenstown til Te Anau.
Vi forlater Wanaka i løpet av formiddagen, og første stoppet er i den lille byen Cromwell. Her har man restaurert og gjenskapt hus fra den tidlige gullgraveralderen rundt 1860-tallet. Deretter venter en to retters lunsj med vinsmaking og rundtur på vingården Gibbston Valley. Det som er unikt i deres produksjon er at vinfatene lagres i grotter, noe som gir det perfekte miljøet for aldring uten å kreve noen artifisiell temperatur eller fuktkontroll. På ettermiddagen når vi Te Anau, sentrum Fjordlands nasjonalpark og landets mest avsidesliggende, omgitt av høye fjell og fjorder. Ledig kveld. Totalt cirka tre timer kjøring.
Dag 15. Cruice gjennom storslagen natur i Milford Sound.
Vi forlater Te Anau og reiser til et av verdens mest naturskjønne områder, Milford Sound ved den Tasmanske innsjøen. Mektige klipper, snødekte fjell, tett regnskog og fossefall rammer inn den femten kilometer lange og 300 meter dype fjorden. Vi får en båttur i et spesialbygget fartøy. Naturopplevelsen blir ikke mindre når vi på nært hold oppdager selkolonier, og har vi flaks også delfiner og pingviner. Enkel pikniklunsj serveres om bord, og når vi forlater båten går reisen tilbake til Queenstown hvor vi kommer fram tidlig kveld. Totalt cirka fem timers kjøring.
Dag 16. Eventyrbyen Queenstown.
En dag uten program, på egen hånd. Queenstown er New Zealands eventyrby nummer en, og tilbyr alt man kan begjære i form av aktiviteter som jetbåt, bungyjump, rafting med mere. Taubanen opp til Bob’s Peak med fantastisk utsikt over byen og fjellkjeden The Remarkables anbefales. Før skumringen reiser hele gruppen ut på Lake Wakatipu med dampfartøyet T.S.S. Earnslaw som har trafikert sjøen siden 1912. Fartøyet drives fortsatt av kull og det er fritt fram å besøke både broen og maskinrom. Etter en knapp time når vi Walter Peak High Country Farm på innsjøens vestre strand. På den slottslignende Colonel's Homestead Restaurant nede ved innsjøen er det duket opp en barbercue middag med ulike kjøttretter, salat og oster. Mange av produktene er egenproduserte på gården som har vært en av landets største sauefarmer, med 40 000 dyr. Etter middagen får vi se hvordan man klipper sauer på New Zealand.
Dag 17. Hjemreise.
Hjemreise til Skandinavia via Sydney og Doha. For de som ønsker et par dager med sol og bad etter reisen foreslår vi en forlengning fra Auckland til Stillehavet.
Dag 18. Hjemkomst.
Tilbake til Skandinavia på formiddagen.